IZRADA SOLARNIH SUSTAVA

Nudimo Vam projektiranje, dobavu i montažu solarnih sustava za Vaše domove i poslovne objekte. 

INFORMACIJE O USLUGAMA

Smanjite trošak električne energije u vašoj kući ili poduzeću instaliranjem sunčane (fotonaponske) elektrane za vlastitu potrošnju, odnosno samoopskrbu, uz mogućnost sufinanciranja sredstvima europskih i hrvatskih fondova za obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost.

Sunčana elektrana je spojena na vašu instalaciju, u paralelnom radu s mrežom. Proizvedenu energiju koristite za vlastite potrebe, a eventualni višak električne energije isporučujete u mrežu odabranom opskrbljivaču. Ukoliko vam je potrebna dodatna električna energija (primjerice noću), preuzimate je iz javne distribucijske mreže preko istog obračunskog mjernog mjesta.

solarni sustav

Otočni Fotonaponski sustavi

Takvi sustavi akumuliraju energiju u baterijama kako bi garantirali opskrbu energije noću i u nepovoljnim metereološkim uvjetima, a ako potrošači funkcioniraju na izmjeničnu struju, dodaje se i inverter-izmjenjivač (pretvarač napona) koji pretvara izlaznu, istosmjernu struju iz modula u potrebnu, izmjeničnu struju za napajanje potrošača.Izolirani sustavi štite okoliš i također pružaju energetsku neovisnost (Nema računa).

Mrežni fotonaponski sustavi

Korištenjem električne energije iz vlastite elektrane, smanjujete količine električne energije preuzete iz javne distribucijske mreže i s time povezane troškove. Na kraju svakog mjeseca, izvršit će se obračun energije preuzete iz mreže i viška energije isporučene u mrežu. Kod obračuna potrošnje električne energije, kao i naknade za korištenje mreže te naknade za obnovljive izvore energije i visokoučinkovitu kogeneraciju, uzima se u obzir samo količina električne energije koja predstavlja razliku između preuzete i isporučene električne energije u pojedinoj tarifi (Net Metering). A, ukoliko ste isporučili u mrežu više enegije nego što je preuzeto, višak će biti otkupljen po 80% kupovne cijene električne energije.

Sunčane elektrane na postojećim građevima prema Pravilniku o jednostavnim građevinama i radovima spadaju u jednostavne radove te za njihovu gradnju nije potrebna građevinska dozvola, već se radovi izvode na temelju glavnog projekta i suglasnosti HEP Operatora distribucijskog sustava (HEP ODS).

Postupak je vrlo jednostavan. Sve što trebate napraviti je dostaviti godišnji utrošak električne energije s priključnom snagom i podatke o raspoloživim površinama za montažu fotonaponskih modula, kako bismo mogli proračunati odgovarajuću snagu sunčane elektrane te izraditi glavni projekt.

Ukoliko je riječ o kućanstvu, na temelju glavnog projekta od HEP-ODS-a se zatraži obavijest o mogućnosti priključenja. Na temelju obavijesti pristupa se gradnji, nakon čega se sklapa ugovor o korištenju mreže i ugovor o opskrbi (tj otkupu viška proizvedene enegije isporučene u mrežu). Po okončanju procedure HEP-ODS vam izdaje Dozvolu za trajni pogon.

Ukoliko je riječ o poduzetništvu, procedure je nešto drugačija, umjesto obavijesti o mogućnosti priključenja izdaje se elektroenergetska suglasnost (EES), a prije izdavanja Dozvole za trajni pogon potrebno je dodatno obaviti pokusni rad elektrane s mjerenjem kvalitete električne energije.

montaža solarnih sustava

INFORMACIJE O USLUGAMA

Najkvalitetniji Materijali 100%
Stručno Osoblje 100%
Brzo Odrađen Posao 100%

RADNO VRIJEME

PON – PET 7:00 – 15:00
Subota ZATVORENO
Nedjelja ZATVORENO

  098/358-469

LOKACIJA

Zahtjev za ponudu solarne elektrane

Elektro-instalacije Štefanić prikuplja Vaše osobne podatke kako bismo, temeljem Vašeg zahtjeva, poduzeli sve potrebne radnje za slanje ponude. Detalje o načinu na koji prikupljamo, obrađujemo i čuvamo Vaše osobne podatke možete naći u našoj Politici privatnosti.

OSTALE USLUGE

Pratimo trendove i inovacije u svijetu elektrotehnike i uvijek nastojimo biti u korak s istima, pa tako smo kroz razne edukacije i iskustvo u odrađivanju posla proširili našu tvrtku na razne usluge kako bi Vama omogućili cjelokupne elektroinstalacije.

Najam Auto Dizalice

Auto košara radne visine 11.5m
Educirani djelatnici za rad s košarom
Educirani djelatnici za rad s motornom pilom
Održavanje javne rasvjete

Elektroinstalacije Jake I Slabe Struje

Industrijske elektroinstalacije
Instalacije u kućanstvu
Podžbukne i nadžbukne instalacije
Gromobranske instalacije
Antenski sustavi

Atesti Elektroinstalacija

Ispitivanje elektroinstalacija
Mjerenje otpora izolacije
Izrada projektne dokumentacije elektroinstalacija

Strukturno Kabliranje

Informatika
Optika
Antene
Telefonija

Rasvjeta

LED rasvjeta, LED trake
Pametne žarulje
Vanjska rasvjeta
Dekorativna rasvjeta
Rasvjeta za poslovne prostore i restorane

Industrijska Automatizacija

Izrada SCADA sustava
PLC programiranje
Izrada elektro ormara

Instalacija “Pametnih” Sustava

Rješenja za automatizaciju domova i poslovnih zgrada

Održavanje Elektroinstalacije I Vanjske Rasvjete

Auto košara radne visine do 11.5m
Periodičko održavanje vanjske rasvjete po gradovima i selima
Održavanje elektroinstalacija po pogonima i tvornicama

Izrada Kompenzacija Jalove Energije

Automatska kompenzacija
Kvalitetni kondenzatori
Automatska regulacija faktora znage

Izrada Razvodnih Ormara

Prilagodba sustava po projektu
Izrada po zahtjevu korisnika
Ugradnja, ispitivanje i atesti razvodnih ormara

GARANCIJA KVALITETE

Dugogodišnje iskustvo, educirani i visoko motivirani timovi, vrhunski alat i visoko kvalitetni materijali garancija su kvalitetnog izvođenja radova na Vašim objektima. Apsolutno poštivanje ugovorenih rokova, fleksibilnost prilikom izvođenja i odgovornost prema investitorima ili naručiteljima su samo neki od razloga zašto smo tokom našeg dugogodišnjeg rada odradili stotine projekata diljem Hrvatske.

POŠALJITE UPIT

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili trebate naše usluge ispunite obrazac i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

BROJ TELEFONA

098/358-469

RADNO VRIJEME

PON – PET 7:00 – 15:00

BROJ TELEFONA

098/358-469

RADNO VRIJEME

PON – PET 7:00 – 15:00